Steakový nůž
27. května 2024
Jestli jste milovníci šťavnatých steaků, dobře víte, že k ideálnímu gurmánskému zážitku patří nejen dobře volené maso, optimální příprava, omáčka a příloha, ale také správný nůž. Krájet steak obyčejným tupým příborovým nožem - to se prostě nehodí. Příborový nůž místo toho, aby steak řezal, ho vlastně drtí.
Steakové nože na rozdíl od příborových totiž musí být opravdu ostré. Pro steakový nůž ze Mikov zvolil zoubkovanou čepel, která je mnohem odolnější proti otupení. Navíc je ideální pro řezání skrze křupavou kůrku masa, které dokáže nakrájet na rovnoměrné plátky.
Čepel z nerezové oceli o tvrdosti 55 HRc a délce 114 milimetrů je v dřevěném držadle. Dokonale k sobě lícují, takže nedávají žádný prostor k usazování bakterií. Rukojeť je navíc navržena tak, aby při řezání chránila prsty před sklouznutím a poraněním.
Samozřejmě i steakové nože k tomu, aby vydržely co nejdéle, vyžadují péči. Po každém použití je proto umyjte ručně teplou vodou a jemným čisticím prostředkem a dobře osušte. I když sadu Ruby Mikov bez problémů testoval i při používání v myčkách na nádobí, agresivní prostředí myčky nesvědčí žádnému noži a je lepší se tomuto způsobu mytí raději vyhnout.
Steakový nůž Ruby vám v každém případě poskytne při dobrém obědě či večeři ideální zážitek. A pokud je pro vás krásným dobrodružstvím i vaření a vše kolem něho, potom určitě nezůstanete pouze u steakového nože. Mikov vám pro tento případ nabízí například akční set Ruby GRILL, kde najdete i další kvalitní a užitečné nože.